Valikko Sulje

Honey Cake

Honey Cake: hunajakakku, joka on usein tarjolla juutalaisten juhlien aikana, erityisesti juutalaisen uuden vuoden (Rosh Hashana) aikaan.

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 1,5 dl öljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kahvia
  1. Lämmitä uuni 170-asteeseen.
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa vaahdoksi.
  3. Lisää hunaja ja öljy vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Lisää leivinjauhe, sooda, kaneli, kardemumma ja vehnäjauhot seokseen. Lisää kahvi ja sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.
  5. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 60-70 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.