Valikko Sulje

Krepelach

Taikina:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1/4 dl kylmää vettä
  • 1/4 tl suolaa

Täyte:

  • 2 dl makeaa ricotta-juustoa
  • 2 rkl sokeria

Keittämiseen:

  • Vettä
  • Suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Valmista taikina sekoittamalla jauhot, munat, vesi ja suola kulhossa. Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä, kunnes se on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Sekoita ricotta-juusto ja sokeri kulhossa.
  3. Kauli taikina noin 2-3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina pieniksi neliöiksi (noin 6 cm x 6 cm).
  4. Aseta pieni nokare ricotta-täytettä keskelle jokaista neliötä. Taita neliö puoliksi ja paina reunat kiinni sormin.
  5. Keitä krepelacheja suolalla maustetussa vedessä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan ja taikina on kypsää.
  6. Nosta krepelachit reikäkauhalla tai siivilällä pois vedestä ja anna niiden valua hetken aikaa.
  7. Tarjoile krepelachit heti esimerkiksi kastikkeen kanssa.

Krepelach on perinteinen juutalainen ruoka, joka muistuttaa hieman tortellineja. Niitä voi tarjoilla joko keitettynä tai paistettuna. Täytteenä käytetään usein ricotta-juustoa, mutta täytteeksi sopii myös esimerkiksi pinaatti tai peruna. Krepelach on suosittu juutalainen ruoka, jota tarjoillaan erityisesti Rosh Hashana ja Purim -juhlapäivinä.