Taikina:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1/4 dl kylmää vettä
- 1/4 tl suolaa
Täyte:
- 2 dl makeaa ricotta-juustoa
- 2 rkl sokeria
Keittämiseen:
- Vettä
- Suolaa
Valmistusohjeet:
- Valmista taikina sekoittamalla jauhot, munat, vesi ja suola kulhossa. Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä, kunnes se on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä 30 minuuttia huoneenlämmössä.
- Sekoita ricotta-juusto ja sokeri kulhossa.
- Kauli taikina noin 2-3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina pieniksi neliöiksi (noin 6 cm x 6 cm).
- Aseta pieni nokare ricotta-täytettä keskelle jokaista neliötä. Taita neliö puoliksi ja paina reunat kiinni sormin.
- Keitä krepelacheja suolalla maustetussa vedessä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan ja taikina on kypsää.
- Nosta krepelachit reikäkauhalla tai siivilällä pois vedestä ja anna niiden valua hetken aikaa.
- Tarjoile krepelachit heti esimerkiksi kastikkeen kanssa.
Krepelach on perinteinen juutalainen ruoka, joka muistuttaa hieman tortellineja. Niitä voi tarjoilla joko keitettynä tai paistettuna. Täytteenä käytetään usein ricotta-juustoa, mutta täytteeksi sopii myös esimerkiksi pinaatti tai peruna. Krepelach on suosittu juutalainen ruoka, jota tarjoillaan erityisesti Rosh Hashana ja Purim -juhlapäivinä.