Valikko Sulje

Makea matzah-kakku

Matzah-kakku on perinteinen juutalainen jälkiruoka, joka valmistetaan matzah-nimisestä unleavened-tyyppisestä leivästä. Tässä on yksinkertainen ohje makean matzah-kakun valmistamiseen:

Ainekset:

  • 4 arkia matzahia
  • 2 dl rusinoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • Ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • Voita tai margariinia vuoan voiteluun

Ohjeet:

  1. Laita 4 arkia matzahia kulhoon ja peitä ne kuumalla vedellä.
  2. Anna liota noin 30 sekuntia, kunnes matzah on pehmeää.
  3. Valuta vesi pois ja murskaa matzah pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita matzah-murska yhteen 2 dl rusinoita, 2 rkl hunajaa, 1 tl kanelia ja ripaus suolaa.
  5. Lisää 3 kananmunaa ja sekoita hyvin.
  6. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  7. Anna matzah-kakun jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile matzah-kakku kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Makea matzah-kakku sopii hyvin esimerkiksi pääsiäisjuhlaan tai muihin juutalaisiin juhliin. Matzah antaa kakulle erityisen maun ja rakenteen, joka poikkeaa tavallisista kakkuresepteistä. Rusinat, hunaja ja kaneli tuovat kakkuun makeutta ja mausteisuutta, ja kananmunat antavat sille rakennetta. Tarjoile matzah-kakku esimerkiksi kahvin tai teen kanssa jälkiruoaksi.