Valikko Sulje

Hunajalla ja appelsiinilla maustettu paahdettu kalkkuna

Hunajalla ja appelsiinilla maustettu paahdettu kalkkuna on herkullinen ja mehukas vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle. Tässä on yksinkertainen ohje kalkkunan valmistamiseen:

Ainekset:

  • 2-3 kg kalkkunaa
  • 1,2 dl hunajaa
  • 1,2 dl appelsiinimehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Ohjeet:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Hiero kalkkunan pintaan hunajaa ja appelsiinimehua.
  3. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
  4. Laita kalkkuna uunivuokaan ja peitä foliolla.
  5. Paista kalkkunaa uunissa noin 2-2,5 tuntia, kunnes se on kypsä.
  6. Poista folio noin tuntia ennen kypsennysajan loppua, jotta pinta saa kauniin värin.
  7. Anna kalkkunan levätä 10-15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
  8. Tarjoile kalkkuna keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Hunajalla ja appelsiinilla maustettu paahdettu kalkkuna on herkullinen ja mehukas ruoka, joka sopii hyvin esimerkiksi joulupöytään tai muuhun juhla-ateriaan. Hunaja ja appelsiinimehu antavat kalkkunalle makean ja hedelmäisen maun, joka tasapainottuu hyvin suolan ja pippurin kanssa. Kalkkunan paistaminen uunissa on helppoa ja vaivatonta, ja se jättää runsaasti aikaa viettää aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.