Tämä 5 ainesosan mansikkakakkuresepti on vähäsokerinen ja sen valmistaminen vie vain 5 minuuttia ja tarvitset 18 cm pyöreän irtopohjavuoan.
AINESOSAT
- 300 g mansikoita
- 180 g keksejä
- 1 rkl kahvia (pikakahvijauhetta)
- 1 dl kermaa
- 500 g tuorejuustoa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl tomusokeria
- 30 g gelatiinia
- 1 1/2 dl vettä
OHJEET
- Murustele keksit.
- Sekoita ruokalusikallinen pikakahvijauhetta 1/2 dl vettä. Tai käytä valmista kahvia. Sekoita keksin murut ja kahvi sekaisin. Painele keksipohja vuokan pohjalle.
- Sekoita lasikulhossa 500 g tuorejuustoa ja 2 rkl tomusokeria. Lisää joukkoon 1 dl kermaa ja sekoita.
- Liota 30 g gelatiinia 1 1/2 dl kylmää vettä. Lisää 2/3 osaa gelatiini nesteestä tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa tuorejuusto kahteen eri lasikulhoon ja lisää toiseen 2 rkl kaakaojauhetta. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Laita 300g mansikoita lasikulhoon ja lisä 1/3 gelatiininesteestä joukkoon. Murskaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit lisätä hieman sokeria. Tarkista maku.
- Nosta kaikkia kolmea täytettä vuorotellen keksipohjan päälle. Sekoita lopuksi kevyesti esim. lusikanvarrella. Anna hyytyä kylmässä.