Valikko Sulje

Mansikkakakku

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 75 g voita, pehmeänä
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl tuoreita mansikoita, pilkottuna

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  4. Laita maito ja vaniljasokeri toiseen kulhoon ja sekoita.
  5. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  6. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
  7. Sekoita kuivat ainekset voi-sokeriseokseen vuorotellen maitoseoksen kanssa, alkaen ja päättyen jauhoihin.
  8. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut mansikat.
  9. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
  10. Paista kakkua uunissa noin 30-35 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.
  11. Anna jäähtyä ja tarjoile.