Valikko Sulje

Manteli-päärynäpiirakka (8-10 annosta)

Manteli-päärynäpiirakka on herkullinen leivonnainen, joka sopii hyvin esimerkiksi jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Tässä on ohje manteli-päärynäpiirakan valmistamiseen (8-10 annosta):

Ainekset:

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita, huoneenlämpöisenä
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 3 päärynää, kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 dl kermaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon voi ja kananmuna ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä pilkotut päärynät piirakan päälle.
  5. Sekoita mantelijauhot, sokeri, kananmunat, vaniljasokeri, kaneli, inkivääri ja kerma kulhossa.
  6. Kaada seos päärynöiden päälle.
  7. Paista piirakkaa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja täyte on hyytynyt.
  8. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Manteli-päärynäpiirakan pohja on valmistettu vehnäjauhoista ja mantelijauhoista, jotka antavat piirakalle ihanan mantelisen maun. Päärynät tuovat makeutta ja raikkautta piirakan täytteeseen. Täytteen mausteina käytetään kanelia ja inkivääriä, jotka sopivat hyvin yhteen päärynöiden ja mantelin kanssa. Kerma antaa täytteelle kermaisen koostumuksen ja tekee piirakasta pehmeän ja herkullisen.

Manteli-päärynäpiirakka on helppo ja nopea valmistaa, ja se sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi juhlapöydässä tai kahvitteluhetkellä.