Valikko Sulje

Mantelikakku

Jälkiruoka: Mantelikakku

Ainekset:

  • 150 g mantelijauhetta
  • 150 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tomusokeria

Ohjeet:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää mantelijauhe, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.
  3. Voitele kakkuvuoka kevyesti öljyllä tai voilla.
  4. Kaada mantelikakkumassa vuokaan.
  5. Paista mantelikakkua 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  6. Anna mantelikakun jäähtyä ja ripottele sen päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Voit koristella mantelikakun halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.