Kuvaus:
Tämä raikas ja keväinen parsakeitto yhdistää kevään ensimmäisiä vihanneksia ja sitruunan piristävän vivahteen. Kevyt rakenne ja lempeä makumaailma tekevät keitosta ihanteellisen alkuruoan tai kevyen lounaan.
Ainekset:
- 500 g tuoreita parsoja (puhdistettuna ja pilkottuna)
- 3 keskikokoista perunaa (kuorittuna ja kuutioituna)
- 1 keskikokoinen sipuli (hienonnettuna)
- 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
- 1 litra kasvislientä (kotitekoinen tai laadukas liemi)
- 1 sitruuna (mehu ja raastettu kuori)
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- (Halutessasi: tilkka tuoretta tilliä tai persiljaa koristeeksi)
Valmistusohjeet:
- Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia sekä murskattua valkosipulia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
- Lisää perunakuutiot ja parsapalat. Kuullota muutama minuutti, jotta maut alkavat avautua.
- Kaada kasvisliemi kattilaan ja anna kiehua noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja parsat ovat täysin pehmeitä.
- Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi.
- Sekoita joukkoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile heti tuoreen yrttikoristeen kera.