Valikko Sulje

Keväinen Parsakeitto

Kuvaus:
Tämä raikas ja keväinen parsakeitto yhdistää kevään ensimmäisiä vihanneksia ja sitruunan piristävän vivahteen. Kevyt rakenne ja lempeä makumaailma tekevät keitosta ihanteellisen alkuruoan tai kevyen lounaan.

Ainekset:

  • 500 g tuoreita parsoja (puhdistettuna ja pilkottuna)
  • 3 keskikokoista perunaa (kuorittuna ja kuutioituna)
  • 1 keskikokoinen sipuli (hienonnettuna)
  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 1 litra kasvislientä (kotitekoinen tai laadukas liemi)
  • 1 sitruuna (mehu ja raastettu kuori)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • (Halutessasi: tilkka tuoretta tilliä tai persiljaa koristeeksi)

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia sekä murskattua valkosipulia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
  2. Lisää perunakuutiot ja parsapalat. Kuullota muutama minuutti, jotta maut alkavat avautua.
  3. Kaada kasvisliemi kattilaan ja anna kiehua noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja parsat ovat täysin pehmeitä.
  4. Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi.
  5. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Tarjoile heti tuoreen yrttikoristeen kera.