Valikko Sulje

Israelin juhlat -kalenteri

Tervetuloa tutustumaan Israelin juhlat -seinäkalenteriin! Kalenteri on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla juutalaisista juhlista ja pyhistä päivistä. Kalenteri sisältää kaikki tärkeimmät juhlapäivät, kuten Rosh Hashanah, Yom Kippur, Sukkot, Chanukah, Purim ja Passover, sekä muita merkittäviä juhlapäiviä, kuten Holocaust Memorial Day ja Independence Day.

Lisäksi kalenteri sisältää viikottaiset lukujaksot toorasta, profeetoista ja uudesta liitosta, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua juutalaiseen perinteeseen ja oppia uutta Raamatun teksteistä. Tämä tekee kalenterista täydellisen lahjan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita juutalaisesta kulttuurista ja historiasta.

Kalenteri alkaa juutalaisen vuoden alkaessa syys-lokakuusta, ja sen avulla voit suunnitella tulevan vuoden tapahtumat ja juhlat ajoissa. Seinäkalenteri on käytännöllinen ja kaunis lisäys kotiisi, toimistoosi tai synagogaan.

Tilaa Israelin juhlat -seinäkalenteri nyt ja olet varma, että et missaa yhtäkään tärkeää juutalaista juhlaa tai pyhää päivää!

Miksi hankkia Israelin juhlat -seinäkalenteri?

Israelin juhlat -seinäkalenteri tarjoaa monia hyötyjä ja syitä, miksi sen hankkiminen kannattaa. Tässä muutamia syitä:

  1. Pysyt ajan tasalla juutalaisista juhlista ja pyhistä päivistä: Kalenterissa on merkitty kaikki tärkeät juutalaiset juhlat ja pyhät päivät, joten tiedät aina, milloin ne ovat. Näin voit suunnitella ajoissa tulevat tapahtumat, juhlat ja seremoniat.
  2. Opit uutta Raamatun teksteistä: Kalenterissa on viikottaiset lukujaksot toorasta, profeetoista ja uudesta liitosta, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua juutalaiseen perinteeseen ja oppia uutta Raamatun teksteistä.
  3. Saat yleiskuvan juutalaisesta kulttuurista ja historiasta: Kalenterissa on merkitty kaikki tärkeät juutalaiset kansalliset juhlapäivät, mikä auttaa sinua ymmärtämään paremmin juutalaisen kulttuurin ja historian merkityksen.
  4. Käytännöllinen ja kaunis lisä kotiisi, toimistoosi tai synagogaan: Kalenteri on käytännöllinen ja kaunis lisäys sisustukseesi, ja se sopii täydellisesti kodin, toimiston tai synagogan seinälle.
  5. Lahja juutalaisille ystäville ja perheenjäsenille: Israelin juhlat -seinäkalenteri on erinomainen lahja juutalaisille ystäville ja perheenjäsenille, jotka arvostavat juutalaista kulttuuria ja perinnettä.

Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi Israelin juhlat -seinäkalenterin hankkiminen kannattaa. Kalenteri auttaa sinua pysymään ajan tasalla juutalaisista juhlista ja pyhistä päivistä, opit uutta Raamatun teksteistä ja saat yleiskuvan juutalaisesta kulttuurista ja historiasta. Lisäksi se on käytännöllinen ja kaunis lisä sisustukseesi, ja se sopii täydellisesti lahjaksi juutalaisille ystäville ja perheenjäsenille.

Rukoile rauhaa Jerusalemille

Raamatulliset juhla-ajat sisältävä seinäkalenteri on painettu tukevalle paperille ja sivut on toisissaan kiinni kierteellä. Kalenterin koko on 15 x 21 cm (avattuna 30 x 21 cm).

Raamatulliset Israelin juhlat pitävät sisällään myös koko Jumalan profeetallisen lunastussuunnitelman. Myös Mooseksen jälkeisen ajan juhlilla on oma tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkityksensä, mutta erityisesti seitsemällä Mooseksen ajan pääjuhlalla on tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkitys. Ne ovat ”tulevaisten varjoja”, pitäen esikuvallisina sisällään Messiaan lunastustyön ja ulottuvat aina tulevaan iankaikkiseen maailmaan saakka. Osa näistä juhlista on jo toteutunut, mutta osa odottaa vielä toteutumistaan profeetallisina juhlien esikuvien täyttymyksenä.

Kalenteriin on merkitty viikottaiset lukujaksot Toorasta, Profeetoista ja Uudesta liitosta; Lomapäivät: Tu BiShvat, Purim Katan, Shushan Purim, Pesach Sheni, Lag BaOmer, Tu B’Av & Leil Selichot; Pienet paastopäivät: Ta’anit Esther, Tzom Gedaliah, Tzom Tammuz, Asara B’Tevet & Ta’anit Bechorot; Modernin ajan juhlapäivät: Yom HaShoah, Yom HaZikaron, Yom HaAtsma’ut, Yom Yerushalayim, Sigd & Yom HaAliyah.

Juutalaisen kalenterin vuosiluvut alkavat vuodesta 3761 eaa, jota on pidetty maailman luomisen ajankohtana. Juutalainen uuden vuoden juhla on Rosh Hashanah, jota vietetään syys-lokakuussa. Israelin juhlat -kalenterin kuukaudet alkavat juutalaisesta Uudesta Vuodesta eli Rosh Hashanasta joka ajoittuu syys-lokakuulle. Kalenterissa on raamatullisen juhlavuoden kuukaudet alkaen juutalaisesta uudesta vuodesta.

Uusi vuorokausi (yom) alkaa auringon laskiessa, kun taivaalla näkee kolme tähteä. Päivä kestää auringon noususta auringon laskuun. Sen pituus siis vaihtelee valoisuuden mukaan. Siksi myös tuntien eli ”hetkien” pituus vaihtelee. Tunnin pituus saadaan kun jaetaan aika auringon noususta auringon laskuun luvulla 12. 

Ihmiset sanovat usein: ”Juutalaisten lomat ovat myöhässä tänä vuonna” tai ”Juutalaisten lomat ovat aikaisin tänä vuonna.” Itse asiassa lomat eivät koskaan ole aikaisia ​​tai myöhäisiä; he ovat aina ajoissa juutalaisen kalenterin mukaan. Toisin kuin gregoriaaninen (siviili)kalenteri, joka perustuu aurinkoon (aurinko), juutalainen kalenteri perustuu ensisijaisesti kuuhun (kuun), ja säännöllisin väliajoin tehdään säätöjä auringon ja kuun syklien välisten erojen huomioon ottamiseksi.

Israelin juhlat 5784 (2023-2024) -kalenteri

Israelin juhlat -seinäkalenteri voi olla hyvä lahjaidea

monesta syystä, esimerkiksi:

Kulttuurin tuntemus: Israelin juhlat -seinäkalenteri voi auttaa henkilöä oppimaan ja ymmärtämään paremmin Israelin kulttuuria ja juhlaperinteitä. Kalenterissa voi olla kuvia, tietoa ja muuta materiaalia juhlista, joita henkilö ei välttämättä ole aiemmin tuntenut.

Käytännöllisyys: Seinäkalenteri on käytännöllinen lahja, joka voi auttaa henkilöä pysymään organisoituna ja ajan tasalla. Israelin juhlat -seinäkalenteri voi auttaa henkilöä pysymään perillä juhlapäivistä ja muista merkittävistä tapahtumista, jotka liittyvät Israelin kulttuuriin.

Uniikki lahja: Israelin juhlat -seinäkalenteri on uniikki lahjaidea, joka voi erottua joukosta. Se voi olla erityisen sopiva lahja henkilölle, joka on kiinnostunut eri kulttuureista tai jonka sukujuuret ovat Israelissa.

Monikäyttöisyys: Israelin juhlat -seinäkalenteri voi toimia monikäyttöisenä lahjana. Sitä voi käyttää koristeena kotona tai työpaikalla, ja se voi myös toimia keskustelunaiheena vieraiden kanssa.

Yhteenvetona, Israelin juhlat -seinäkalenteri voi olla hyvä lahjaidea monista syistä, kuten kulttuurin tuntemuksen edistämiseksi, käytännöllisyyden vuoksi, uniikin lahjaidean takia ja monikäyttöisyyden ansiosta.


Mitä mieltä olet?

Haluaisimme kuulla teidän mielipiteenne Israelin juhlat -kalenterista! Meille on tärkeää varmistaa, että kalenteri vastaa kaikkia käyttäjien tarpeita ja odotuksia.

Olemme panostaneet paljon aikaa ja vaivaa kalenterin suunnitteluun, mutta tiedämme, että on aina parantamisen varaa. Siksi haluamme kuulla teidän palautteenne siitä, mitä pidätte kalenterin layoutista ja mikä mahdollisesti voisi olla paremmin.

Mikäli sinulla on ajatuksia, ideoita tai ehdotuksia, joita haluaisit jakaa kanssamme, voit ottaa yhteyttä meihin koska haluamme kuulla kaiken palautteen, olipa se sitten positiivista tai negatiivista.

Kiitos etukäteen palautteestasi! Toivomme, että voimme yhdessä jatkuvasti kehittää Israelin juhlat -kalenteria vastaamaan paremmin tarpeitasi ja odotuksiasi.

Parhain terveisin, Israelin juhlat -kalenterin suunnittelutiimi

Anna palautetta Israelin juhlat -kalenterista >>>

Voit tutustua Israelin juhliin osoitteessa shalom.fi/juhlat