Challah-leipä: perinteinen, makea juutalainen leipä, joka on usein tarjolla Shabbatin aikana.
- 4 dl vettä
- 1/4 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1/4 dl kasviöljyä
- 2 kananmunaa
- 900 g vehnäjauhoja
- 1,5 rkl kuivahiivaa
- Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, öljy ja kananmunat kulhoon ja sekoita ainekset keskenään.
- Lisää kuivahiiva seokseen ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää jauhot ja sekoita taikinaa, kunnes saat kiinteän taikinan.
- Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta noin 1,5 tuntia.
- Muotoile taikina haluamaasi muotoon ja paista uunissa noin 35-40 minuuttia 180-asteessa, kunnes leipä on kauniin ruskea.