Valikko Sulje

Challah-leipä

Challah-leipä: perinteinen, makea juutalainen leipä, joka on usein tarjolla Shabbatin aikana.

  • 4 dl vettä
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 dl kasviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 900 g vehnäjauhoja
  • 1,5 rkl kuivahiivaa
  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, öljy ja kananmunat kulhoon ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Lisää kuivahiiva seokseen ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää jauhot ja sekoita taikinaa, kunnes saat kiinteän taikinan.
  4. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
  5. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta noin 1,5 tuntia.
  6. Muotoile taikina haluamaasi muotoon ja paista uunissa noin 35-40 minuuttia 180-asteessa, kunnes leipä on kauniin ruskea.