Tässä on yksi helppo falafelin valmistusohje:
Ainekset:
- 2 kupillista kuivattuja kikherneitä
- 1 pieni sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta persiljaa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 2 rkl jauhoja
- öljyä paistamiseen
Ohjeet:
- Laita kuivatut kikherneet likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Huuhtele ja valuta ne hyvin seuraavana päivänä.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös persilja ja korianteri.
- Lisää kaikki ainekset paitsi öljy kulhoon ja sekoita ne huolellisesti.
- Anna seoksen levätä jääkaapissa noin tunnin ajan, jotta maut tasaantuvat.
- Muotoile seoksesta pieniä palleroita tai pihvejä.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä.
- Paista falafelit öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Muista käännellä niitä varovasti paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Nosta falafelit talouspaperilla vuorattuun astiaan, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
- Tarjoile falafelit lämpiminä esimerkiksi pitaleivän, salaatin ja erilaisten kastikkeiden kanssa.