Valikko Sulje

Falafel

Tässä on yksi helppo falafelin valmistusohje:

Ainekset:

  • 2 kupillista kuivattuja kikherneitä
  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl jauhoja
  • öljyä paistamiseen

Ohjeet:

  1. Laita kuivatut kikherneet likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Huuhtele ja valuta ne hyvin seuraavana päivänä.
  2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös persilja ja korianteri.
  3. Lisää kaikki ainekset paitsi öljy kulhoon ja sekoita ne huolellisesti.
  4. Anna seoksen levätä jääkaapissa noin tunnin ajan, jotta maut tasaantuvat.
  5. Muotoile seoksesta pieniä palleroita tai pihvejä.
  6. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä.
  7. Paista falafelit öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Muista käännellä niitä varovasti paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  8. Nosta falafelit talouspaperilla vuorattuun astiaan, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
  9. Tarjoile falafelit lämpiminä esimerkiksi pitaleivän, salaatin ja erilaisten kastikkeiden kanssa.