Valikko Sulje

Gluteeniton Sapattileipä

Gluteenittoman sapattileivän valmistaminen vaatii erityisiä ainesosia ja huolellisuutta valmistusprosessissa. Tässä on yksinkertainen ohje gluteenittoman sapattileivän valmistamiseksi:

Ainekset:

  • 3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl lämmintä vettä
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • 3 rkl öljyä
  • 3 munaa

Ohjeet:

  1. Sekoita gluteeniton jauhoseos, tattarijauho, kuivahiiva ja suola suuressa kulhossa.
  2. Lisää lämmin vesi, hunaja, öljy ja munat. Sekoita taikinaa hyvin, kunnes se on tasaista.
  3. Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan.
  4. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan, jotta se kohoaa.
  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista leipää uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä ja kultainen.
  6. Anna leivän jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Nauti gluteenittomasta sapattileivästä kuumana tai viileänä, oman maun mukaan. Voit myös lisätä erilaisia siemeniä, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä taikinaan makusi mukaan.