Gluteenittoman sapattileivän valmistaminen vaatii erityisiä ainesosia ja huolellisuutta valmistusprosessissa. Tässä on yksinkertainen ohje gluteenittoman sapattileivän valmistamiseksi:
Ainekset:
- 3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattarijauhoa
- 2 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl lämmintä vettä
- 1 1/2 rkl hunajaa
- 3 rkl öljyä
- 3 munaa
Ohjeet:
- Sekoita gluteeniton jauhoseos, tattarijauho, kuivahiiva ja suola suuressa kulhossa.
- Lisää lämmin vesi, hunaja, öljy ja munat. Sekoita taikinaa hyvin, kunnes se on tasaista.
- Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan.
- Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan, jotta se kohoaa.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista leipää uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä ja kultainen.
- Anna leivän jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
Nauti gluteenittomasta sapattileivästä kuumana tai viileänä, oman maun mukaan. Voit myös lisätä erilaisia siemeniä, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä taikinaan makusi mukaan.