Valikko Sulje

Kvinoasalaatti

Kvinoasalaatti on maukas ja terveellinen ruokalaji, joka sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi. Tässä on yksinkertainen kvinoasalaatin ohje:

Ainekset:

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 1 kurkku
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • tuoretta persiljaa tai korianteria

Ohjeet:

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan veden alla.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kvinoa.
  3. Keitä kvinoaa noin 15 minuutin ajan, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt kokonaan.
  4. Anna kvinoan jäähtyä.
  5. Pilko kurkku, tomaatit ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  6. Sekoita sitruunan mehu, oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri kulhossa.
  7. Yhdistä kvinoa, kurkku, tomaatit ja punasipuli kulhossa.
  8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita ainekset tasaiseksi.
  9. Ripottele päälle tuoretta persiljaa tai korianteria.

Kvinoa on terveellinen ja ravinteikas vilja, joka sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja muita tärkeitä ravintoaineita. Kvinoasalaatti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi pastasalaatille tai perunasalaatille, sillä se on kevyempi ja vähärasvaisempi vaihtoehto. Salaatti sopii hyvin kasvissyöjille ja vegaaneille, mutta sitä voi halutessaan täydentää esimerkiksi paistetulla kanalla tai fetajuustolla. Kvinoasalaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä ja sopii hyvin evääksi töihin tai koululle.