Valikko Sulje

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat perinteinen ruotsalainen ruokalaji, joka on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta. Tässä on yksinkertainen ohje Hasselbackan perunoiden valmistamiseen:

Ainekset:

 • 4-6 perunaa
 • 2 rkl sulatettua voita
 • 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
 • suolaa ja mustapippuria
 • raastettua juustoa (esim. parmesaani)

Ohjeet:

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 2. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuita viipaleita perunan pitkittäispuolelta, mutta älä leikkaa perunaa kokonaan.
 3. Aseta perunat uunivuokaan tai -pellille.
 4. Sekoita sulatettu voi ja hienonnettu valkosipuli keskenään ja levitä seos perunoiden päälle. Voit käyttää apuna esimerkiksi leivinharjaa voidellaksesi perunoita.
 5. Ripottele perunoiden päälle suolaa ja mustapippuria.
 6. Paista perunoita uunissa noin 40-50 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
 7. Ripottele raastettua juustoa perunoiden päälle ja paista vielä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Hasselbackan perunat sopivat erinomaisesti esimerkiksi pihvien, kalan tai kasvisten kanssa tarjottavaksi. Perunat saavat uunissa ihanan rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Valmistus on helppoa ja nopeaa, ja perunat maistuvat herkullisilta.

Perinteisesti Hasselbackan perunat valmistetaan uunissa, mutta niitä voi myös valmistaa grillissä tai jopa paistinpannulla. Tärkeää on vain, että perunoiden annetaan kypsyä hitaasti ja tasaisesti, jotta ne saavat uunissa halutun koostumuksen ja maun.