Valikko Sulje

Hunajalla kuorrutettu kananrinta

Hunajalla kuorrutettu kananrinta on helppo ja herkullinen ruoka, joka sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan. Tässä on yksinkertainen ohje kanan rintafileiden valmistamiseen hunajakuorrutteella:

Ainekset:

  • 4 kanan rintafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl rosmariinia
  • 2 rkl hunajaa

Ohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita oliiviöljy, suola, mustapippuri, valkosipulijauhe ja rosmariini kulhossa.
  3. Hiero mausteseos kanan rintafileiden pintaan.
  4. Paista kanan rintafileitä uunissa noin 20-25 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
  5. Lisää hunaja kanan rintafileiden päälle ja jatka paistamista uunissa vielä noin 5-10 minuutin ajan, tai kunnes hunaja on sulanut ja muodostanut kauniin kuorrutteen.

Hunajalla kuorrutettu kananrinta on maukas ja terveellinen ruoka, joka sopii hyvin esimerkiksi keitettyjen vihannesten tai salaatin kanssa. Hunaja antaa kanalle makean maun ja kauniin värikkään pinnan. Kanan rintafileet ovat myös vähärasvaisia ja proteiinipitoisia, joten ne sopivat hyvin terveelliseen ruokavalioon.