Juuresmuusi on herkullinen ja terveellinen lisuke monille ruoille. Tässä on yksinkertainen ohje juuresmuusin valmistamiseen käyttäen porkkanaa, palsternakkaa ja perunaa:
Ainekset:
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 4 perunaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa
Ohjeet:
- Kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja perunat pieniksi paloiksi.
- Keitä porkkanat, palsternakat ja perunat suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä (noin 15-20 minuuttia).
- Kaada keitinvesi pois ja lisää voi ja maito kasvisten joukkoon.
- Soseuta kasvikset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai perunanuijalla.
- Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Juuresmuusi on maukas ja terveellinen lisuke monille ruoille. Porkkanat ja palsternakat ovat täynnä vitamiineja ja kuituja, ja perunat antavat muusille mukavan koostumuksen. Juuresmuusi sopii erityisesti liha- ja kalaruokien kanssa, mutta sitä voi myös syödä sellaisenaan. Tämä ohje on helppo valmistaa, eikä siihen tarvita monimutkaisia ainesosia tai laitteita.