Kuvaus:
Kevyt ja monivärinen kasviscouscous juhlistaa uutta alkua. Tuoreet, rapeat kasvikset ja yrttien raikkaus yhdistyvät herkullisesti yhdessä – täydellinen alkupala tai lisuke Rosh Chodeshin kunniaksi.
Ainekset:
- 2 dl couscousia
- 2 dl kuumaa vettä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 pieni punainen paprika, kuutioituna
- 1 pieni kesäkurpitsa, puolikuutioituna
- 1 porkkana, raastettuna
- 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
- 1 dl kikherneitä (säilötty tai keitetty)
- Kourallinen tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- Kourallinen tuoretta minttua, hienonnettuna
- Sitruunan mehu (noin 1/2 sitruunaa)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohjeet:
- Kaada couscous kulhoon, lisää oliiviöljy ja ripaus suolaa. Kaada päälle kuuma vesi, peitä ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Valmistele samalla kaikki kasvikset: kuutioi paprika ja kesäkurpitsa, raasta porkkana sekä hienonna punasipuli.
- Lisää kasvikset ja kikherneet couscousin joukkoon, sekoita kevyesti.
- Lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile joko lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.