Valikko Sulje

Kasviscouscous – Värikäs & Raikas

Kuvaus:
Kevyt ja monivärinen kasviscouscous juhlistaa uutta alkua. Tuoreet, rapeat kasvikset ja yrttien raikkaus yhdistyvät herkullisesti yhdessä – täydellinen alkupala tai lisuke Rosh Chodeshin kunniaksi.

Ainekset:

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl kuumaa vettä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 pieni punainen paprika, kuutioituna
  • 1 pieni kesäkurpitsa, puolikuutioituna
  • 1 porkkana, raastettuna
  • 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
  • 1 dl kikherneitä (säilötty tai keitetty)
  • Kourallinen tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Kourallinen tuoretta minttua, hienonnettuna
  • Sitruunan mehu (noin 1/2 sitruunaa)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohjeet:

  1. Kaada couscous kulhoon, lisää oliiviöljy ja ripaus suolaa. Kaada päälle kuuma vesi, peitä ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  2. Valmistele samalla kaikki kasvikset: kuutioi paprika ja kesäkurpitsa, raasta porkkana sekä hienonna punasipuli.
  3. Lisää kasvikset ja kikherneet couscousin joukkoon, sekoita kevyesti.
  4. Lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoile joko lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.