Valikko Sulje

Kasvispiirakka

Tässä on herkullinen kasvispiirakan resepti, joka on täytetty vuohenjuustolla, tomaateilla ja yrtteillä.

Ainekset:

  • 1 valmis piirakkapohja (noin 24 cm halkaisijaltaan)
  • 200 g tuoretta vuohenjuustoa
  • 3-4 keskikokoista tomaattia
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa
  • 1/2 dl tuoretta oreganoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Aseta piirakkapohja voidellulle piirakkavuoalle.
  3. Painele pohja kevyesti haarukalla ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
  4. Pilkko vuohenjuusto ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  5. Hienonna basilika ja oregano.
  6. Ripottele vuohenjuusto, tomaatti ja yrtit tasaisesti piirakkapohjan päälle.
  7. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Kaada kananmuna-kermaseos piirakkapohjan päälle.
  9. Paista kasvispiirakkaa uunissa noin 30-35 minuutin ajan, tai kunnes pinta on kullanruskea ja täyte on hyytynyt.

Tämä kasvispiirakka on helppo ja nopea valmistaa, ja se sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi tai illalliseksi kasvisruokaa suosiville. Vuohenjuusto, tomaatit ja yrtit tuovat piirakkaan runsaasti makua ja tuoreutta, ja kananmunat ja kerma tekevät täytteestä täyteläisen ja mehevän. Kasvispiirakan voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.