Valikko Sulje

Sitruunainen uunilohi tuoreilla yrteillä

Kuvaus:
Keväinen lohiruoka, jossa sitruunan raikkaus ja tuoreiden yrttien makuyhdistelmä antavat uutta virtaa uunissa paistetulle kosher-lohelle. Sopii mainiosti pääruoaksi, esimerkiksi uusien perunoiden kera.

Ainekset:

  • 4 annosta kosher-sertifioitua lohifileetä
  • 1 sitruuna (mehua ja raastettua kuorta)
  • Tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa ja ruohosipulia)
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • (Lisäehdotus: uudet perunat lisukkeeksi)

Valmistusohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C:seen.
  2. Aseta lohifileet uunivuokaan. Purista sitruunamehu tasaisesti fileiden päälle ja ripottele reilusti hienonnettuja yrttejä sekä sitruunarouhetta.
  3. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  4. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
  5. Tarjoile esimerkiksi höyrytettyjen uusien perunoiden ja raikkaan vihreän salaatin kera.