Kuvaus:
Keväinen lohiruoka, jossa sitruunan raikkaus ja tuoreiden yrttien makuyhdistelmä antavat uutta virtaa uunissa paistetulle kosher-lohelle. Sopii mainiosti pääruoaksi, esimerkiksi uusien perunoiden kera.
Ainekset:
- 4 annosta kosher-sertifioitua lohifileetä
- 1 sitruuna (mehua ja raastettua kuorta)
- Tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa ja ruohosipulia)
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
- (Lisäehdotus: uudet perunat lisukkeeksi)
Valmistusohjeet:
- Esilämmitä uuni 180 °C:seen.
- Aseta lohifileet uunivuokaan. Purista sitruunamehu tasaisesti fileiden päälle ja ripottele reilusti hienonnettuja yrttejä sekä sitruunarouhetta.
- Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
- Tarjoile esimerkiksi höyrytettyjen uusien perunoiden ja raikkaan vihreän salaatin kera.