Valikko Sulje

Kikhernepaistos

Ainekset:

  • 2 tölkkiä kikherneitä, valutettu ja huuhdeltu
  • 1 sipuli, pilkottu
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  2. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista muutama minuutti, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  3. Lisää juustokumina, paprikajauhe, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.
  4. Lisää kikherneet ja tomaattimurska.
  5. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  6. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  7. Tarjoile kikhernepaistos lisukkeena.