Ainekset:
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 2 munaa
- 1/2 kupillista jauhoja
- 1/4 kupillista silputtua sipulia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Ohjeet:
- Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot, suola, mustapippuri ja silputtu sipuli kulhossa.
- Lisää kukkakaali ja munat jauhoseokseen ja sekoita ainekset hyvin.
- Lämmitä öljyä paistinpannussa keskilämmöllä.
- Lusikoi latke -taikinaa paistinpannulle ja litistä taikinasta noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä leivonnaisia.
- Paista latkeja noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Nosta latke-leivonnaiset talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
Kukkakaalin latke on maukas ja ravitseva kasvisruoka, joka sopii hyvin monenlaisiin ruokavalioihin. Kukkakaali tuo ruokaan mukavasti makua ja koostumusta, ja latke -leivonnaiset ovat herkullisen rapeita paistettaessa. Latkeja voi tarjoilla esimerkiksi jogurttikastikkeen tai salaatin kanssa.