Valikko Sulje

Kukkakaali latke

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 2 munaa
  • 1/2 kupillista jauhoja
  • 1/4 kupillista silputtua sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Ohjeet:

  1. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita jauhot, suola, mustapippuri ja silputtu sipuli kulhossa.
  3. Lisää kukkakaali ja munat jauhoseokseen ja sekoita ainekset hyvin.
  4. Lämmitä öljyä paistinpannussa keskilämmöllä.
  5. Lusikoi latke -taikinaa paistinpannulle ja litistä taikinasta noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä leivonnaisia.
  6. Paista latkeja noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  7. Nosta latke-leivonnaiset talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Kukkakaalin latke on maukas ja ravitseva kasvisruoka, joka sopii hyvin monenlaisiin ruokavalioihin. Kukkakaali tuo ruokaan mukavasti makua ja koostumusta, ja latke -leivonnaiset ovat herkullisen rapeita paistettaessa. Latkeja voi tarjoilla esimerkiksi jogurttikastikkeen tai salaatin kanssa.