Hanukkah Gelt Chicken on Hanukkah-juhlaan sopiva juhlava ruokalaji. Tässä on yksinkertainen ohje Hanukkah Gelt Chickenin valmistamiseen:
Ainekset:
- 1,5 kg kananrintafileitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1 dl Hanukkah-kolikoita tai suklaarahoja (sulatettuna)
Ohjeet:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Hiero kananrintafileet oliiviöljyllä ja mausteilla, laita ne uunivuokaan.
- Paista kananrintoja uunissa noin 20 minuutin ajan.
- Ota vuoka pois uunista ja lisää sulatetut Hanukkah-kolikot tai suklaarohot kananrintojen päälle.
- Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kananrintojen paistamista noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä ja suklaa on sulanut.
- Ota vuoka pois uunista ja anna kananrintojen jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Hanukkah Gelt Chicken on herkullinen ja juhlava ruokalaji, joka sopii erinomaisesti Hanukkah-juhlaan. Suklaarohot tai Hanukkah-kolikot sulavat kananrintojen päälle ja antavat sille makean maun, joka täydentää kanan lihan mausteisuutta. Kananrintafileet voit tarjoilla esimerkiksi paistettujen kasvisten tai salaatin kanssa.