Valikko Sulje

Hanukkah Gelt Chicken

Hanukkah Gelt Chicken on Hanukkah-juhlaan sopiva juhlava ruokalaji. Tässä on yksinkertainen ohje Hanukkah Gelt Chickenin valmistamiseen:

Ainekset:

  • 1,5 kg kananrintafileitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 dl Hanukkah-kolikoita tai suklaarahoja (sulatettuna)

Ohjeet:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Hiero kananrintafileet oliiviöljyllä ja mausteilla, laita ne uunivuokaan.
  3. Paista kananrintoja uunissa noin 20 minuutin ajan.
  4. Ota vuoka pois uunista ja lisää sulatetut Hanukkah-kolikot tai suklaarohot kananrintojen päälle.
  5. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kananrintojen paistamista noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä ja suklaa on sulanut.
  6. Ota vuoka pois uunista ja anna kananrintojen jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Hanukkah Gelt Chicken on herkullinen ja juhlava ruokalaji, joka sopii erinomaisesti Hanukkah-juhlaan. Suklaarohot tai Hanukkah-kolikot sulavat kananrintojen päälle ja antavat sille makean maun, joka täydentää kanan lihan mausteisuutta. Kananrintafileet voit tarjoilla esimerkiksi paistettujen kasvisten tai salaatin kanssa.