Ainekset
- 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
- 1 iso sipuli, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 punainen ja 1 vihreä paprika, kuutioituna
- 800 g murskattuja tomaatteja (tölkki)
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl chilihiutaleita (valinnainen)
- Suolaa ja mustapippuria
- 4–6 munaa
- 100 g murennettua fetajuustoa
- Tuoretta persiljaa tai korianteria koristeluun
Valmistusohjeet
- Kuumenna oliiviöljy suuressa paistokasarissa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää kuutioidut paprikat ja paista muutama minuutti.
- Kaada joukkoon murskatut tomaatit ja mausta savustetulla paprikajauheella, juustokuminalla, chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.
- Tee kastikkeeseen pieniä kuoppeja ja riko munat varovasti niihin. Peitä pannu kannella ja anna munien kypsyä haluamallasi tavalla.
- Ripottele päälle murennettua fetaa ja koristele tuoreilla yrteillä.
- Tarjoile lämpimänä tuoreen leivän tai pitaleipien kera.
Kommentti: Tämä moderni shakshuka saa uuden ulottuvuuden suolaisen fetan ansiosta, joka tasapainottaa tulisen tomaattikastikkeen makuja ja tuo esiin autenttisia lähi-idän vivahteita.