Valikko Sulje

Moderni shakshuka feta twist

Ainekset

  • 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 punainen ja 1 vihreä paprika, kuutioituna
  • 800 g murskattuja tomaatteja (tölkki)
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita (valinnainen)
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 4–6 munaa
  • 100 g murennettua fetajuustoa
  • Tuoretta persiljaa tai korianteria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy suuressa paistokasarissa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Lisää kuutioidut paprikat ja paista muutama minuutti.
  3. Kaada joukkoon murskatut tomaatit ja mausta savustetulla paprikajauheella, juustokuminalla, chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.
  4. Tee kastikkeeseen pieniä kuoppeja ja riko munat varovasti niihin. Peitä pannu kannella ja anna munien kypsyä haluamallasi tavalla.
  5. Ripottele päälle murennettua fetaa ja koristele tuoreilla yrteillä.
  6. Tarjoile lämpimänä tuoreen leivän tai pitaleipien kera.

Kommentti: Tämä moderni shakshuka saa uuden ulottuvuuden suolaisen fetan ansiosta, joka tasapainottaa tulisen tomaattikastikkeen makuja ja tuo esiin autenttisia lähi-idän vivahteita.