Valikko Sulje

Quinoa tabbouleh falafel bowl

Ainekset

  • 1 dl quinoaa, huuhdeltuna
  • 2 dl vettä
  • 200 g valmiita tai kotitekoisia falafeleja
  • 2 tuoretta tomaattia, kuutioituna
  • 1 kurkku, kuutioituna
  • 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
  • 1 nippu tuoretta persiljaa, silputtuna
  • 1/2 nippu tuoretta minttua, silputtuna
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tahinikastiketta tarjoiluun (valinnainen)

Valmistusohjeet

  1. Keitä quinoa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja neste on imeytynyt. Anna jäähtyä.
  2. Valmista tabbouleh-seos sekoittamalla tomaatit, kurkku, punasipuli, persilja ja minttu suuressa kulhossa.
  3. Lisää jäähtynyt quinoa tabbouleh-seokseen ja sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.
  4. Lämmitä falafelit uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat rapeita ulkopuolelta.
  5. Kokoa bowl: laita quinoa-tabbouleh seos pohjalle, lisää päälle lämpimät falafelit ja tarjoile tahinikastikkeen kanssa.

Kommentti: Tämä bowl yhdistää perinteisen tabboulehin raikkauden ja falafelin täyteläisyyden modernin quinoan avulla. Se on terveellinen ja värikäs annos, joka tarjoaa useita makukokemuksia yhdessä.