Ainekset
- 1 dl quinoaa, huuhdeltuna
- 2 dl vettä
- 200 g valmiita tai kotitekoisia falafeleja
- 2 tuoretta tomaattia, kuutioituna
- 1 kurkku, kuutioituna
- 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
- 1 nippu tuoretta persiljaa, silputtuna
- 1/2 nippu tuoretta minttua, silputtuna
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
- Tahinikastiketta tarjoiluun (valinnainen)
Valmistusohjeet
- Keitä quinoa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja neste on imeytynyt. Anna jäähtyä.
- Valmista tabbouleh-seos sekoittamalla tomaatit, kurkku, punasipuli, persilja ja minttu suuressa kulhossa.
- Lisää jäähtynyt quinoa tabbouleh-seokseen ja sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.
- Lämmitä falafelit uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat rapeita ulkopuolelta.
- Kokoa bowl: laita quinoa-tabbouleh seos pohjalle, lisää päälle lämpimät falafelit ja tarjoile tahinikastikkeen kanssa.
Kommentti: Tämä bowl yhdistää perinteisen tabboulehin raikkauden ja falafelin täyteläisyyden modernin quinoan avulla. Se on terveellinen ja värikäs annos, joka tarjoaa useita makukokemuksia yhdessä.