Valikko Sulje

Paahdetut vihannekset

Ainekset:

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • Suolaa maun mukaan
  • Mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne noin 2-3 senttimetrin paksuisiksi paloiksi. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne suikaleiksi.
  3. Levitä vihannekset tasaisesti uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja sekoita vihanneksia kevyesti, jotta öljy leviää tasaisesti.
  4. Ripottele vihannesten päälle kuivattua rosmariinia, timjamia, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin, jotta mausteet levittyvät tasaisesti vihannesten joukkoon.
  5. Laita uunipelti vihanneksineen uuniin ja paahda niitä noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin ja ovat pehmeitä.
  6. Poista vihannekset uunista ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Paahdetut vihannekset ovat herkullinen lisäke erilaisiin ruokiin. Voit tarjoilla niitä grillatun lihan tai kalan, paistetun kanan tai jopa pastan kanssa. Ne tuovat väriä ja makua ateriaan.