Ainekset:
- 4 lohifileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
- 1 tl tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
- Suolaa maun mukaan
- Mustapippuria maun mukaan
- Sitruunalohkoja tarjoiluun
Valmistusohjeet:
- Lämmitä grilli keskilämmölle. Voitele grilliritilä kevyesti öljyllä tai käytä leivinpaperia estämään lohen tarttuminen ritilään.
- Valmista marinadi sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli, sitruunankuoriraaste, hienonnettu timjami, hienonnettu ruohosipuli, suola ja mustapippuri kulhossa.
- Aseta lohifileet marinadin kanssa kulhoon ja kääntele fileitä niin, että marinadi peittää ne tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, jotta maut imeytyvät.
- Nosta lohifileet marinadista ja ravista ylimääräinen marinadi pois. Säästä kuitenkin hieman marinadia myöhempää käyttöä varten.
- Grillaa lohifileitä grillissä suoralla lämmöllä noin 4-6 minuuttia per puoli, riippuen fileiden paksuudesta. Käännä niitä varovasti kerran grillauksen puolivälissä. Varmista, että lohi on kypsää, mutta älä ylikypsennä sitä.
- Sivele lohifileitä grillauksen loppuvaiheessa säästetyllä marinadilla, jotta saat lisää makua. Voit myös puristaa hieman sitruunamehua lohen päälle.
- Poista grillattu lohi varovasti grillistä ja tarjoile se sitruunalohkojen kanssa.
Grillattu lohi sitruunalla ja yrttimausteilla on nautinnollinen kesäherkku. Voit tarjoilla sen esimerkiksi paahdettujen vihannesten, keitetyn perunan tai salaatin kanssa.