Valikko Sulje

Pita-leipä

Pita-leipä on perinteinen leipä Lähi-idässä ja Välimeren alueella. Tässä on yksinkertainen ohje pita-leivän valmistamiseen käyttäen W280-320 vehnäjauhoja:

Ainekset:

  • 500 g W280-320 vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 300 ml lämmintä vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet:

  1. Sekoita vehnäjauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa.
  2. Lisää oliiviöljy ja vesi jauhoseoksen joukkoon ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  3. Vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia tai kunnes se on joustava ja kimmoisa.
  4. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  5. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  6. Jaa taikina noin 10 osaan ja pyörittele ne palloiksi.
  7. Kauli taikinapallot pyöreiksi, ohuiksi levyiksi.
  8. Siirrä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille.
  9. Paista pita-leipiä uunissa noin 5-10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja kuplia on muodostunut leipien pintaan.

Pita-leipä sopii erinomaisesti esimerkiksi falafelien, hummuksen ja muiden Lähi-idän herkkujen kanssa. Leipä on ohut ja pehmeä, ja sen sisään voi helposti täyttää erilaisia täytteitä. Pita-leipien valmistus on helppoa ja nopeaa, ja ne ovat myös hyvä vaihtoehto perinteiselle vehnäleivälle.