Valikko Sulje

Punajuuricarpaccio neljälle

Ainekset (4 annosta):

  • 2 isoa punajuurta
  • 0,6 dl mantelilastuja
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 0,6 dl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • parmesaanilastuja koristeluun

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.
  3. Laita punajuuriviipaleet uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  4. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  5. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Asettele paahdetut punajuuriviipaleet lautaselle ja pirskottele öljy-sitruunaseosta niiden päälle. Ripottele päälle paahdetut mantelilastut ja parmesaanilastut.

Vinkki: Punajuuricarpaccio sopii hyvin esimerkiksi alkuruoaksi tai lisäkkeeksi pääruoan kera. Voit halutessasi korvata mantelilastut esimerkiksi pinjansiemenillä tai saksanpähkin