Ainekset (4 annosta):
- 2 isoa punajuurta
- 0,6 dl mantelilastuja
- 0,6 dl oliiviöljyä
- 0,6 dl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- parmesaanilastuja koristeluun
Valmistus:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.
- Laita punajuuriviipaleet uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele paahdetut punajuuriviipaleet lautaselle ja pirskottele öljy-sitruunaseosta niiden päälle. Ripottele päälle paahdetut mantelilastut ja parmesaanilastut.
Vinkki: Punajuuricarpaccio sopii hyvin esimerkiksi alkuruoaksi tai lisäkkeeksi pääruoan kera. Voit halutessasi korvata mantelilastut esimerkiksi pinjansiemenillä tai saksanpähkin