Ainesosat:
- 2 kg naudan jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl persiljaa
- 1/2 tl kuminaa
- 1/2 tl korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl jauhoja
- 1/2 kuppi karpaloita
- 1 kuppi rusinoita
- 1 kuppi sokeria
- 1 kuppi vettä
Valmistusohjeet:
- Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi.
- Sekoita jauheliha, kananmunat, sipuli, valkosipuli, suola, mustapippuri, oliiviöljy, persilja, kumina, korianteri, paprikajauhe ja jauhot kulhossa.
- Muotoile jauheliha lihapulliksi ja laita ne uunipellille.
- Paista lihapullia uunissa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
- Tee karpalokastike sekoittamalla karpalot, rusinat, sokeri ja vesi kattilassa. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut.
- Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoile.