Valikko Sulje

Lihapullat karpalokastikkeessa

Ainesosat:

  • 2 kg naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl persiljaa
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1/2 tl korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl jauhoja
  • 1/2 kuppi karpaloita
  • 1 kuppi rusinoita
  • 1 kuppi sokeria
  • 1 kuppi vettä

Valmistusohjeet:

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita jauheliha, kananmunat, sipuli, valkosipuli, suola, mustapippuri, oliiviöljy, persilja, kumina, korianteri, paprikajauhe ja jauhot kulhossa.
  3. Muotoile jauheliha lihapulliksi ja laita ne uunipellille.
  4. Paista lihapullia uunissa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
  5. Tee karpalokastike sekoittamalla karpalot, rusinat, sokeri ja vesi kattilassa. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut.
  6. Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoile.