Valikko Sulje

Tzatziki

Tzatziki on peräisin Kreikasta, ja se on erittäin suosittu lisäke Lähi-idässä ja Välimeren alueella. Se on raikas ja mausteinen kastike, joka sopii hyvin monenlaisten ruokien kanssa. Tzatziki voidaan tarjoilla esimerkiksi salaatin, grillatun lihan, kebabin, falafelin tai leivän kanssa. Se sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille, kuten porkkanoille, kurkulle ja paprikalle. Tzatzikin raikas maku ja kermainen koostumus tekevät siitä erinomaisen lisäkkeen erityisesti mausteisille ruoille.

Ainesosat:

  • 5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia (valitse täysrasvainen tai vähärasvainen oman maun mukaan)
  • 1 iso kurkku (noin 2 dl raastettuna)
  • 2 valkosipulinkynttä (voit lisätä tai vähentää määrää maun mukaan)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta tilliä tai minttua hienonnettuna (voit käyttää myös kuivattuja yrttejä)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Valuta jogurttia siivilässä tai juustokankaassa noin 30 minuuttia, jotta ylimääräinen neste poistuu.
  2. Kuori kurkku ja raasta se karkealla raastimella. Valuta ylimääräinen neste pois painelemalla raastettua kurkkua siivilässä tai käärimällä se keittiöpyyhkeeseen.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit erittäin hienoksi.
  4. Yhdistä jogurtti, raastettu kurkku, hienonnettu valkosipuli ja yrtit kulhossa. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  5. Anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä.