Inspiraatio:
Raikas ja värikäs salaatti, joka tuo esiin kevään uudet vihreät lehdet sekä hedelmäisyyttä pomegranate-siementen muodossa.
Ainekset:
- 100 g babyspinaattia
- 50 g rucolaa
- Kourallinen tuoretta basilikaa ja minttua (murutettuna)
- 1 kurkku, ohueksi viipaloituna
- 200 g kirsikkatomaatteja, puolikkaina
- 1 granaattiomenan siemenet
- 3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohjeet:
- Yhdistä isossa kulhossa babyspinaatti, rucola, basilika, minttu, kurkku ja kirsikkatomaatit.
- Valmista sitruuna-oliiviöljykastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri.
- Kaada kastike salaattipannulle ja sekoita kevyesti, jotta maut tasoittuvat.
- Ripottele lopuksi granaattiomenan siemenet salaattiin juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyttävät raikkaan rapeutensa.