2,15 dl
Zhug on voimakas yrttikastike pepperoni pyreestä, jota Jemenin juutalaisten keittiö käyttää runsaasti ruoan valmistuksessa. Se on harvinaisen tulinen ja siksi sitä ei käytetä kerralla paljoakaan. Zhug-kastiketta voidaan käyttää keitoissa tai muhennoksissa tai jos halutaan tehdä jokin kasvisruokalajiseos maistumaan pikantin kirpeältä. Lisäksi sillä voi maustaa pita-leivän, kebabin tai falafel-pyörykät tai –pihvit. Pepperonina voi käyttää maun mukaan punaista tai vihreää pepperonia.
5 – 6 tuoretta pepperonia
3 – 4 valkosipulin kynttä
¾ tl suolaa
1 tl mustapippuria jauhettuna
¼ tl jauhettua kardemummaa
- Laita hansikkaat käteen ja poista pepperonien sisustaa ja siemeniä (siemenet tekisivät kastikkeesta vieläkin voimakkaamman).
- Laita pepperoni ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittajaan ja hienonna ne. Seoksen tulee olla kiinteää ja tasalaatuista.
- Lisää 1 – 2 rkl vettä ja loput mausteista ja sekoita edelleen tehosekoittajassa. Sekoita ainekset läpikotaisin.
- Lusikoi seos lasipurkkiin. Lorauta hieman oliiviöljyä seoksen pinnalle. Zhug-kastike säilyy viikon jääkaapissa hyvin suljetussa lasipurkissa.