Tarvitset:
- 600 g naudanlihaa kuutioituna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
- 2 sellerin vartta pilkottuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 4 dl kanalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohjeet:
- Laita lihapalat ja vehnäjauhot kulhoon ja sekoita hyvin.
- Kuumenna oliiviöljy padassa keskilämmöllä. Lisää lihapalat ja paista kaikilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat ja sellerit pataan. Paista muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät.
- Lisää paprikajauhe ja timjami pataan. Sekoita hyvin.
- Lisää kanaliemi ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja kasvikset ovat kypsiä.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile esimerkiksi paahdetun leivän tai riisin kanssa.