Valikko Sulje

Beef and Vegetable Stew

Tarvitset:

  • 600 g naudanlihaa kuutioituna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 sellerin vartta pilkottuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Laita lihapalat ja vehnäjauhot kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Kuumenna oliiviöljy padassa keskilämmöllä. Lisää lihapalat ja paista kaikilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  3. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat ja sellerit pataan. Paista muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät.
  4. Lisää paprikajauhe ja timjami pataan. Sekoita hyvin.
  5. Lisää kanaliemi ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoile esimerkiksi paahdetun leivän tai riisin kanssa.