Falafelit ovat Lähi-idän keittiön suosikkiruokia, jotka valmistetaan yleensä kikherneistä tai pavuista. Tässä on yksinkertainen ohje falafelien valmistamiseen jogurttikastikkeessa:
Falafelit: Ainekset:
- 400 g kikherneitä (tai käytä pavunversoja)
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 rkl korianterijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje:
- Huuhtele kikherneet vedellä ja laita ne kulhoon.
- Lisää sipuli, valkosipuli, persilja, korianteri, juustokumina, korianterijauhe, leivinjauhe, suola ja pippuri.
- Soseuta ainekset tasaiseksi massaksi.
- Muotoile taikinasta pieniä palloja tai litteitä pihvejä.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja paista falafelejä molemmin puolin noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Jogurttikastike: Ainekset:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- tuoretta minttua hienonnettuna
Valmistusohje:
- Sekoita jogurtti, sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhossa.
- Lisää hienonnettua minttua ja sekoita.
Esittely: Falafelit jogurttikastikkeessa ovat suosittu ja maukas Lähi-idän ruoka, joka sopii hyvin esimerkiksi iltapalaksi tai pienten suolaisten tarjottavien kaveriksi juhliin. Falafelit valmistetaan kikherneistä ja mausteista, ja niiden rapea kuori ja pehmeä sisus ovat herkullinen yhdistelmä. Jogurttikastike on raikas ja sopii hyvin täydentämään falafelien makua. Kastikkeen minttuinen maku tuo mukavan raikkauden annokseen.