Valikko Sulje

Grillattu kana

Tässä on resepti grillatulle kanalle, joka sopii hyvin sukkot-juhlaan:

Tarveaineet:

  • 1,5 kg kanan rintafileetä
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 6 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipuli, timjami, rosmariini, suola ja pippuri kulhossa.
  2. Aseta kanan rintafileet marinadiin ja kääri kulho kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai mieluiten yön yli.
  3. Ota kanan rintafileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillausta.
  4. Lämmitä grilli keskilämmölle. Voitele grilliritilä oliiviöljyllä.
  5. Poista kanan rintafileet marinadista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Aseta fileet grilliritilälle ja grillaa noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes kana on kypsää ja kauniin ruskeaa.
  6. Anna kanan rintafileiden levätä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Grillattu kana on herkullinen ja helppo pääruoka sukkot-juhlaan. Tarjoile kana esimerkiksi vihreän salaatin ja paahdettujen juuresten kanssa.