Valikko Sulje

Grillattua karitsan kofta harissa-Jogurttikastikkeella

Ainekset

  • 500 g jauhettua karitsaa (tai lampaanlihaa)
  • 1 pieni sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna
  • 1 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

Harissa-Jogurttikastike:

  • 200 g luonnonjogurttia (soijajogurtti, kaurajogurtti, mantelijogurtti, kokosjogurtti)
  • 1–2 rkl harissaa (maun mukaan)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita suuressa kulhossa jauhettu karitsa, hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli, persilja, korianteri, juustokumina, korianterijauhe, kaneli, suola, pippuri ja oliiviöljy.
  2. Muotoile seoksesta pienet koftat (muotoile lihapalloiksi tai vartaat kofta-muodossa).
  3. Grillaa koftat esilämmitetyllä grillillä tai grillipannulla noin 4–5 minuuttia per puoli, kunnes liha on täysin kypsää ja saanut kauniin grillijäljen.
  4. Valmista kastike sekoittamalla luonnonjogurtti, harissa, sitruunamehu ja suola. Säädä maku oman mieltymyksen mukaan.
  5. Tarjoile grillatut koftat lämpiminä esimerkiksi salaatin, tuoreen leivän tai riisin kera, ja tarjoa kastike erikseen.

Kommentti: Tämä karitsan kofta on herkullinen yhdistelmä perinteisiä mausteita ja modernia grillaustekniikkaa, ja harissa-jogurttikastike lisää annokseen sopivasti tulisuutta ja raikkautta.