Valikko Sulje

Manteli-päärynäpiirakka (8-10 annosta)

Ainekset:

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita, huoneenlämpöisenä
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 3 päärynää, kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 dl kermaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon voi ja kananmuna ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä pilkotut päärynät piirakan päälle.
  5. Sekoita mantelijauhot, sokeri, kananmunat, vaniljasokeri, kaneli, inkivääri ja kerma kulhossa.
  6. Kaada seos päärynöiden päälle.
  7. Paista piirakkaa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja täyte on hyytynyt.
  8. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit tarjoilla manteli-päärynäpiirakan esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Voit myös vaihdella piirakan täytteen päärynöiden tilalle muita hedelmiä, kuten omenaa tai persikkaa.