Ainekset:
Pohja:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 dl sokeria
- 100 g voita, huoneenlämpöisenä
- 1 kananmuna
Täyte:
- 3 päärynää, kuorittuna ja pilkottuna
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1 dl kermaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon voi ja kananmuna ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille.
- Levitä pilkotut päärynät piirakan päälle.
- Sekoita mantelijauhot, sokeri, kananmunat, vaniljasokeri, kaneli, inkivääri ja kerma kulhossa.
- Kaada seos päärynöiden päälle.
- Paista piirakkaa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja täyte on hyytynyt.
- Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit tarjoilla manteli-päärynäpiirakan esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Voit myös vaihdella piirakan täytteen päärynöiden tilalle muita hedelmiä, kuten omenaa tai persikkaa.