Ainekset:
- 1,2 kg lampaanlihaa
- 1 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 sellerinvartta
- 2 laakerinlehteä
- 2 rosmariinin oksaa
- 2 timjamin oksaa
- 500 ml lihalientä
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Hiero lampaanliha suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä.
- Ruskista lampaanliha paistinpannulla kaikilta puolilta ja siirrä sitten isoon uunivuokaan.
- Leikkaa sipuli neljään osaan ja lisää se yhdessä valkosipulin, porkkanoiden ja sellerin kanssa uunivuokaan.
- Lisää laakerinlehdet, rosmariini, timjami ja lihaliemi uunivuokaan.
- Peitä uunivuoka foliolla ja laita se uuniin.
- Anna lampaanlihan hautua uunissa noin 3 tuntia, kunnes se on mureaa.
- Nosta uunivuoka uunista ja anna sen levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.