Valikko Sulje

Haudutettu lammas

Ainekset:

  • 1,2 kg lampaanlihaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerinvartta
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2 timjamin oksaa
  • 500 ml lihalientä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Hiero lampaanliha suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä.
  4. Ruskista lampaanliha paistinpannulla kaikilta puolilta ja siirrä sitten isoon uunivuokaan.
  5. Leikkaa sipuli neljään osaan ja lisää se yhdessä valkosipulin, porkkanoiden ja sellerin kanssa uunivuokaan.
  6. Lisää laakerinlehdet, rosmariini, timjami ja lihaliemi uunivuokaan.
  7. Peitä uunivuoka foliolla ja laita se uuniin.
  8. Anna lampaanlihan hautua uunissa noin 3 tuntia, kunnes se on mureaa.
  9. Nosta uunivuoka uunista ja anna sen levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.