Lammaskaalilaatikko on suosittu ruokalaji monissa maissa, erityisesti Pohjoismaissa. Tässä on yksinkertainen ohje lammaskaalilaatikon valmistamiseen:
Ainekset:
- 500g jauhettua lammasta
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 porkkanaa, raastettuna
- 2 varsisellerin vartta, hienonnettuna
- 4 dl keitettyä riisiä
- 3 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Ohjeet:
- Paista jauhettu lampaanliha ja hienonnettu sipuli pannulla, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli pehmennyt.
- Lisää pannulle raastetut porkkanat ja hienonnetut varsisellerin varret. Anna paistua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Lisää keitetty riisi pannulle ja sekoita ainekset hyvin.
- Sekoita kananmunat ja maito keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kananmuna-maitoseos pannulle lihan, kasvisten ja riisin päälle.
- Paista lammaskaalilaatikkoa uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Lammaskaalilaatikko on maukas ja täyttävä ruoka, joka sopii hyvin viileämpiin syys- ja talvipäiviin. Voit tarjoilla lammaskaalilaatikon esimerkiksi tuoreen salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Leivän tai perunoiden kera lammaskaalilaatikosta saa vieläkin ruokaisamman.