Valikko Sulje

Lammaskaalilaatikko

Lammaskaalilaatikko on suosittu ruokalaji monissa maissa, erityisesti Pohjoismaissa. Tässä on yksinkertainen ohje lammaskaalilaatikon valmistamiseen:

Ainekset:

  • 500g jauhettua lammasta
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 porkkanaa, raastettuna
  • 2 varsisellerin vartta, hienonnettuna
  • 4 dl keitettyä riisiä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohjeet:

  1. Paista jauhettu lampaanliha ja hienonnettu sipuli pannulla, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli pehmennyt.
  2. Lisää pannulle raastetut porkkanat ja hienonnetut varsisellerin varret. Anna paistua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Lisää keitetty riisi pannulle ja sekoita ainekset hyvin.
  4. Sekoita kananmunat ja maito keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada kananmuna-maitoseos pannulle lihan, kasvisten ja riisin päälle.
  6. Paista lammaskaalilaatikkoa uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Lammaskaalilaatikko on maukas ja täyttävä ruoka, joka sopii hyvin viileämpiin syys- ja talvipäiviin. Voit tarjoilla lammaskaalilaatikon esimerkiksi tuoreen salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Leivän tai perunoiden kera lammaskaalilaatikosta saa vieläkin ruokaisamman.