Valikko Sulje

Hunajalla glaseerattu paahdettu kana, Juureksia ja punaviinikastike

Ainekset:

  • 4 kanafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 porkkanaa
  • 4 punajuurta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl voita

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, dijon-sinappi, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.
  3. Levitä kanafileet uunivuokaan ja sivele hunajaseoksella.
  4. Lisää vuokaan kuoritut ja lohkotut porkkanat ja punajuuret, ja mausta ne suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
  5. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja juurekset ovat pehmeitä.
  6. Valmista kastike keittämällä punaviiniä kattilassa, kunnes se on hieman tiivistynyt.
  7. Lisää kanaliemi ja keitä kastiketta, kunnes se on vielä tiivistynyt.
  8. Lisää lopuksi voi ja sekoita kastike hyvin.