Kuvaus:
Tässä uunissa paistuvassa lohireseptissä yhdistyvät tuoreet yrtit ja sitruuna, jotka korostavat kalan luonnollista makua. Uuniperunat kruunaavat annoksen, tarjoten herkullisen ja tasapainoisen pääruoan.
Ainekset:
- 600 g kosher-lohifileetä
- 4–5 uutta perunaa (viipaloituna ohueksi)
- 1 sitruuna (mehu ja ohueksi viipaloitu kuori)
- Tuoreita yrttejä (esim. tilliä, persiljaa ja basilikaa, karkeasti silputtuna)
- 3 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet:
- Esilämmitä uuni 200 °C:seen.
- Aseta lohifilee uunivuokaan. Purista sitruunamehua kalan päälle ja ripottele silputut yrtit tasaisesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Aseta viipaloidut perunat lohen ympärille. Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä ja mausta ne kevyesti.
- Paista uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja perunat ovat kullanruskeita ja rapeita reunoilta.
- Nauti annos heti esimerkiksi raikkaan vihreän salaatin kera.