Valikko Sulje

Yrtti-uunilohi Sitruuna-perunoilla

Kuvaus:
Tässä uunissa paistuvassa lohireseptissä yhdistyvät tuoreet yrtit ja sitruuna, jotka korostavat kalan luonnollista makua. Uuniperunat kruunaavat annoksen, tarjoten herkullisen ja tasapainoisen pääruoan.

Ainekset:

  • 600 g kosher-lohifileetä
  • 4–5 uutta perunaa (viipaloituna ohueksi)
  • 1 sitruuna (mehu ja ohueksi viipaloitu kuori)
  • Tuoreita yrttejä (esim. tilliä, persiljaa ja basilikaa, karkeasti silputtuna)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 200 °C:seen.
  2. Aseta lohifilee uunivuokaan. Purista sitruunamehua kalan päälle ja ripottele silputut yrtit tasaisesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Aseta viipaloidut perunat lohen ympärille. Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä ja mausta ne kevyesti.
  4. Paista uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja perunat ovat kullanruskeita ja rapeita reunoilta.
  5. Nauti annos heti esimerkiksi raikkaan vihreän salaatin kera.