Lihapullat
- 500 g nautajauhelihaa
- 2 dl lihalientä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl paprikaa
- 1tl juustokuminaa
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl vuorisuolaa
Tomaattikastike
- 3 dl lihalientä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tl kuivattuja välimerenyrttejä (Persilja, basilika, rakuuna, timjami ja oregano)
- 1 tl vuorisuolaa
- Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
- Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen. Voit käyttää myös lihapullasaksia.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia pullien koon mukaan. Voit myös keittää lihapullat kypsiksi kannen alla kattilassa.