Lamb shank on herkullinen liharuoka, joka valmistetaan lampaan potkasta. Tässä on yksinkertainen lamb shank -resepti:
Ainekset:
- 4 kpl lampaan potkia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli, pilkottuna
- 3 valkosipulinkynttä, pilkottuna
- 2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 2 sellerinvartta, pilkottuna
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 2 tl kuivattua timjamia
- 500 ml lihalientä
- 500 ml punaviiniä
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Ruskista lampaanpotkat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan.
- Siirrä lampaanpotkat uunivuokaan.
- Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipuli, valkosipuli, porkkanat ja selleri. Lisää kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada viini ja lihaliemi pannulle ja anna kiehua 5 minuutin ajan.
- Kaada seos lampaanpotkien päälle uunivuoassa.
- Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 2-3 tunniksi, kunnes liha on kypsää ja helposti irtoavaa luusta.
- Poista folio ja laita uunivuoka takaisin uuniin, anna lamb shankien paistua vielä noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan.
- Tarjoile lamb shankien kanssa haluamiasi lisukkeita, esimerkiksi perunamuusia tai paahdettuja juureksia.
Lamb shank on herkullinen ruoka, joka sopii erityisen hyvin juhlavaan illallispöytään tai viikonlopun herkkuruoaksi. Lampaanpotkat kypsennetään hitaasti uunissa, mikä tekee lihasta erityisen pehmeää ja mehevää. Punaviini ja yrtit antavat ruoalle syvän maun ja tuoksun, ja lisukkeiksi sopivat hyvin esimerkiksi perunamuusi, paahdetut juurekset tai vihreä salaatti.
OHJE 2
Lamb shanke
Ainekset (4 annosta):
- 4 lampaanpotkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia, hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 porkkana, kuorittuna ja kuutioituna
- 2 sellerin vartta, hienonnettuna
- 2 desiä lihalientä
- 2 desiä punaviiniä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Mausta lampaanpotkat suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lampaanpotkat joka puolelta, noin 5 minuuttia.
- Lisää pannulle hienonnetut sipulit, valkosipuli, porkkana ja sellerin varret. Jatka paistamista noin 5 minuutin ajan.
- Lisää lihaliemi, punaviini, tomaattipyre, hunaja ja kuivatut yrtit pannulle. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut.
- Siirrä lampaanpotkat uuninkestävään vuokaan ja kaada kastike niiden päälle.
- Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa noin 2-3 tuntia, kunnes liha on kypsää ja irtoaa helposti luusta.
- Poista folio viimeisen puolen tunnin aikana, jotta pinta saa hieman väriä.
- Tarjoile lamb shank juuresten kanssa.