Shawarma pita on herkullinen välimerellinen ruokalaji, joka koostuu pita-leivästä, kastikkeesta, salaateista ja shawarma-lihasta. Tässä on yksinkertainen ohje shawarma pitan valmistamiseen:
Ainekset:
- 4 pita-leipää
- 400 g shawarma-lihaa (broileria, kanaa tai lammasta)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl shawarma-mausteseosta
- 1 punasipuli, viipaloituna
- 1 tomaatti, viipaloituna
- 1 kurkku, viipaloituna
- 1/2 dl persiljaa, hienonnettuna
- 1/2 dl minttua, hienonnettuna
- 1 dl hummusta
- 1/2 dl valkosipulikastiketta
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita oliiviöljy ja shawarma-mausteseos.
- Hiero mausteseos shawarma-lihan päälle ja anna sen marinoitua noin 10 minuuttia.
- Paista shawarma-lihaa pannulla keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes se on kypsää.
- Lämmitä pita-leivät uunissa noin 5 minuuttia.
- Täytä pita-leivät shawarma-lihalla, salaateilla, hummuksella ja valkosipulikastikkeella.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile shawarma pita heti lämpimänä.
Shawarma pita on herkullinen, täyttävä ja helppo ruokalaji, joka sopii hyvin lounaaksi tai illalliseksi. Lihan mausteinen maku yhdistyy hyvin raikkaiden salaattien, hummuksen ja valkosipulikastikkeen kanssa. Pita-leivät voi myös korvata esimerkiksi tortilla-leivillä tai lavash-leivillä. Voit myös käyttää muita haluamiasi täytteitä, kuten punasipulia, oliiveja, feta-juustoa tai avocadoa.