Lohi ja perunamuusia on herkullinen ja ravitseva alkuruoka, joka tarjoillaan höyrytettyjen porkkanoiden ja parsakaalin kanssa. Lohi paistetaan uunissa, jolloin se saa kauniin kullankeltaisen värin ja rapean pinnan. Perunamuusia valmistetaan perinteisellä tavalla, ja se tarjoillaan kuumana lohen rinnalla. Höyrytetyt porkkanat ja parsakaali tuovat annokseen lisämakua ja ravinteita, ja ne ovat myös erinomainen tapa saada vihanneksia ruokavalioon. Tämä herkullinen ja terveellinen alkuruoka on täydellinen aloitus illalliselle ja sopii myös hyvin erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.
Tarveaineet:
- 4 lohifileetä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 500 g perunoita
- 2 rkl voita
- 1/2 cup maitoa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 4 porkkanaa
- 1 parsakaali
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Aseta lohifileet uunivuokaan ja hiero oliiviöljyä niiden päälle.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja kauniin ruskeaa.
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Valuta vesi pois ja lisää voi ja maito.
- Muusaa perunat, kunnes ne ovat tasaisia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi paloiksi.
- Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja höyrytä porkkanat ja parsakaali noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää joukkoon voi ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.