Valikko Sulje

Mausteiseen lihapata

Mausteiseen lihapataan tarvitset:

  • noin 1,5 kg naudanlihaa, pilkottuna pieniksi paloiksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 litra kanalientä

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää paloiteltu naudanliha ja ruskista se joka puolelta.
  3. Sekoita tomaattipyree ja mausteet lihan sekaan. Jatka paistamista muutama minuutti.
  4. Kaada kanaliemi pataan ja sekoita hyvin.
  5. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia, tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
  6. Tarjoile lihapata couscousin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.