Mausteiseen lihapataan tarvitset:
- noin 1,5 kg naudanlihaa, pilkottuna pieniksi paloiksi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia, pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1/2 tl cayennepippuria
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 litra kanalientä
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Lisää paloiteltu naudanliha ja ruskista se joka puolelta.
- Sekoita tomaattipyree ja mausteet lihan sekaan. Jatka paistamista muutama minuutti.
- Kaada kanaliemi pataan ja sekoita hyvin.
- Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia, tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
- Tarjoile lihapata couscousin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.