Tarvitset:
- 8 kanan reisipalaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kuminajauhetta
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 dl kanalientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- 1 dl kuivattuja aprikooseja
- 1 dl kuivattuja luumuja
- tuoretta persiljaa silputtuna
Valmistusohjeet:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Pilko myös valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää inkiväärijauhe, kaneli, kuminajauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
- Siirrä mausteseos isoon uuninkestävään vuokaan. Lisää kanapalat ja kääntele ne mausteiden joukkoon, jotta ne peittyvät hyvin.
- Kaada kanaliemi, sitruunamehu ja hunaja vuokaan. Lisää aprikoosit ja luumut. Sekoita varovasti.
- Laita vuoka uuniin ja paista noin 45-60 minuuttia, kunnes kananpalat ovat kypsiä ja meheviä.
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.