Valikko Sulje

Moroccan Chicken Tagine

Tarvitset:

  • 8 kanan reisipalaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kuminajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl kuivattuja luumuja
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Pilko myös valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Lisää inkiväärijauhe, kaneli, kuminajauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  5. Siirrä mausteseos isoon uuninkestävään vuokaan. Lisää kanapalat ja kääntele ne mausteiden joukkoon, jotta ne peittyvät hyvin.
  6. Kaada kanaliemi, sitruunamehu ja hunaja vuokaan. Lisää aprikoosit ja luumut. Sekoita varovasti.
  7. Laita vuoka uuniin ja paista noin 45-60 minuuttia, kunnes kananpalat ovat kypsiä ja meheviä.
  8. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.