Valikko Sulje

Paahdettu lohi ja kasvikset (4 annosta)

Tässä on resepti neljälle hengelle:

Tarveaineet:

  • 4 lohifileetä (noin 150 g/kpl)
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese ja pilko paprikat, kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi paloiksi. Laita ne uunivuokaan.
  3. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, timjami, rosmariini, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  4. Paista kasviksia uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat hieman pehmentyneet.
  5. Poista lohesta nahka ja leikkaa se neljään palaan.
  6. Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla.
  7. Lisää lohipalat uunivuokaan kasvisten päälle.
  8. Jatka paistamista uunissa noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes lohi on kypsää.
  9. Tarjoile paahdettu lohi ja kasvikset esimerkiksi höyrytetyn riisin tai uuniperunan kanssa.

Tämä ruoka on täynnä makua ja ravintoaineita. Lohi on hyvä proteiinin lähde ja sisältää terveellisiä rasvoja, kun taas kasvikset antavat runsaasti vitamiineja ja kuituja. Paahdettu lohi ja kasvikset on helppo valmistaa, ja se sopii erinomaisesti terveellisen ja herkullisen aterian valmistukseen.