Raviolit sieni-tomaattikastikkeessa on herkullinen ja täyttävä ruokalaji. Tässä on yksinkertainen ohje kastikkeen valmistamiseen:
Ainekset:
- 500 g ravioleja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 400 g sieniä (esim. herkkusieniä tai siitakesieniä), pilkottuna
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl cayennepippuria
Ohjeet:
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä.
- Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet, ja paista niitä noin 2-3 minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää pilkotut sienet kattilaan ja paista niitä noin 5 minuutin ajan, kunnes sienet ovat pehmenneet ja ruskistuneet hieman.
- Lisää tomaattimurska, sokeri, suola, basilika, mustapippuri ja cayennepippuri sieni-sipuliseokseen.
- Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes se on hieman paksuuntunut.
- Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Valuta ravioleista vesi pois ja lisää ne sieni-tomaattikastikkeeseen.
- Kuumenna kastike ja raviolit yhdessä miedolla lämmöllä noin 2-3 minuutin ajan.
- Tarjoile raviolit sieni-tomaattikastikkeessa esimerkiksi raastetun parmesaanijuuston kanssa.
Tämä raviolit sieni-tomaattikastikkeessa -ruokalaji on täynnä makua ja ravintoaineita. Sienet ovat hyvä lähde proteiinia, kuitua ja vitamiineja, kun taas tomaatti on täynnä antioksidantteja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Raviolit ovat myös hyvä proteiinin lähde, joten tämä ruokalaji sopii hyvin esimerkiksi kasvissyöjille. Kastikkeessa käytetty cayennepippuri antaa ruoalle hieman potkua, mutta sen määrää voi säätää oman maun mukaan.